Седмицата: Обединени интереси

Хороскоп

26-10-2014, 13:35

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Слънчево затъмнение в Скорпион: (Под) Съзнателна реконструкция

Астрологична прогноза за седмицата 27 октомври-2 ноември

Времето на неефективните усилия отмина и още в понеделник ще имаме възможност да въведем порядък в живота си. Като първа и най-важна стъпка в този процес следва отново да преформулираме целите и намеренията си и да ги нагодим към миналия опит и настъпилите промени в заобикалящата среда. Систематизация, ясни планове, ред и постоянство са ключовите думи за успеха ни не само през предстоящата седмица, но и до края на годината.

Меркурий, богът на търговията, информацията и пътуванията, в понеделник вече ще е възстановил своето обичайно движение и това вероятно ще ни донесе новини, които дълго сме чакали и които със сигурност ще променят плановете и представите ни за бъдещето. Благодарение на това през настоящата седмица постепенно ще уредим онези въпроси, които до момента възпрепятстваха напредъка ни. Марс навлиза в строгия и изискващ дом на Сатурн - зодиакалния Козирог, което вероятно няма да се хареса на онези, които търсят веселата страна на живота.Но пък всички постепенно ще почувстват както външна необходимост, така и вътрешна настройка да се заемат със сериозни, макар и тежки, затова пък изключително резултатни дейности.

Разбира се, все по-осезаемо ще потъваме и в дълбоките води на Скорпиона, където Слънцето в момента осъществява ежегодната си визита. Обикновено това не е период на бликаща радост, напротив - тук се срещаме със слабостите, здравословните проблеми, емоционалните и финансовите зависимости. Но през тази година Слънцето си има придружителка-Венера, която може да ни помогне да намерим щастието си и в най-нещастните случайности. Например, някой може принудително да напусне обременяващи емоционални взаимоотношения, само за да открие истинското щастие в любовта, друг, докато търси решение на здравословен проблем, да намери верен приятел. Така погледнато можем спокойно да благодарим за всички "нещастия", с които животът ни "наказва" в момента. Има и условие, разбира се и то е съзнателно да прекратим онези ситуации, които продължително време са изчерпвали енергията ни и са били истински източник на зависимост, нещастия и неудовлетвореност. Именно сега имаме възможност да предприемем радикални стъпки, целящи дълбоки житейски промени, с пълното разбиране за това, че е дошло време да се разделим с нещо или някой.

През седмицата Слънцето и Венера заедно ще приемат подхранващия романтиката и фантазията тригон от Нептун. Акцентирането на водната стихия в неподвижния Скорпион обещава дълбочина и трайност на чувствата и стабилност на взаимоотношенията, които сега преживяват ренесанс или ново начало. Разбира се преживяването на тези чувства няма да е леко и безболезнено заради сянката на затъмненията и интензивната, вулканична природа на Скорпиона. Но енергията на тази серия затъмнения обещава щастие в любовта и както подчертава  Б. Брейди:" Въпросите на това семейство затъмнения са свързани с неочакван успех в груповите проекти или личните взаимоотношения. Щастие в любовта, размишления за по любовни теми, добри новини, касаещи взаимоотношения или творческо себеизразяване в групови начинания." Затова новите взаимоотношения, възникващи през тази седмица имат обещаващ потенциал и перспектива за дългосрочно развитие. И тъй като Венера ще бъде невидима още цял месец, тези потенциали едва ли ще бъдат очевидни. Ще е необходимо време, за да прозрем и оценим ценността и ролята на хората, с които съдбата ни свързва в момента. Но при всички случаи тя ще бъде съществена и обновяваща, при това не само само за романтичните, но и за деловите и приятелските взаимоотношения възникващи сега. Бъдете внимателни към хората навлизащи в обкръжението ви - те могат да останат там завинаги!

Съвместния танц на Венера и Слънцето в знака на обединените енергии Скорпион, подсказва че на тяхната подкрепа ще могат да се надяват онези, които са готови да обединят усилия и ресурси за постигане на общи цели и резултати. Обстоятелствата през настоящата седмица ще подкрепят груповите проекти и усилия, особено ако резултатите от тях са насочени към колективни ползи. Потърсете начин да поставите личните си интереси в служба на общите. На всички пожелавам успешна, резултатна и романтична седмица!