Казанлък посреща туроператори от цялата страна

Втората работна среща между бизнеса и местната власт е от днес до сряда

Темата на срещата е „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“.
Съорганизатори на деловия форум са Община Казанлък и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). В него ще вземат участие туроператори, туристически агенции, ресторантьори и хотелиери и представители на общините в България, които са свързани с развитието на туризма у нас.
В дните на работната среща участващите общини ще направят представяне на своя потенциал, ще се проведе дискусия относно ролите и отговорностите на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен национален туристически продукт. Ще бъдат направени презентации на ресурсите и перспективите за туристическо развитие на община Казанлък. Участниците във форума ще се запознаят с новоразработени туристически продукти и проекти за разширяване на туристическото предлагане.
Заедно с това представителите на туристическия бранш и на общините ще разгледат забележителностите на Казанлък и Долината на розите и тракийските царе и ще имат възможността да гледат спектакъла „Дихание от Долината“.