Лютви Местан:Без ДПС дясноцентристко правителство не може да постигне мнозинство

Ще подкрепим ясен евроатлантически профил на следващия политически кабинет

Дясноцентристко управление не може да се постигне без ДПС, но ние няма да подкрепим безпринципна коалиция. За нас ще бъде чест да бъдем ясна опозиция на подобен управленски мандат. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при откриването на 43-тото Народно събрание.
Днес не е време за реваншизъм, време е да четем историята не само като минало. ДПС е основополагащ елемент на евроатлантическата архитектура на България. Демокрацията е в многообразието – можем без власт, но не можем да бъдем отделени от демократичния процес, защото сме част от неговите опори”, посочи Местан. За нас е въпрос на политическа отговорност да подкрепим един ясен евроатлантически профил на следващия политически кабинет, дори без да участваме в управлението, заяви Местан.
Народът направи така, че да разискваме в пъстра политическа среда бъдещето на България, посочи той. И допълни, че ДПС е готово за дълбок разговор с езика на фактите за системните пороци на българската демокрация.
Започваме със зловонието на КТБ. Истината за КТБ е отвъд мита за банката на ДПС. Ако откажете участие вече сте признали, че сянката на КТБ не тегне над ДПС. Ще продължим с темата за купуване на гласове. С езика на фактите, а не в плена на митологемите. Имаме проблем с анти ДПС внушенията, ние нямаме проблем с истината, посочи Лютви Местан.
Според него се цели създаване на среда, в която да стане възможен антиевропейски съюз.