Светлин Танчев: Ще направим всичко възможно за по-дълго работещ парламент

Според един от лидерите на ББЦ и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война

Светлин Танчев представи намеренията на Коалиция „България без цензура“ парламентарната група на формацията да се нарича Български демократичен център в 43-то Народно събрание.

По думите му името представлява най-добре политическите дългове и намерения на партията. Танчев отбеляза, че никой от колегите му не е участвал в изпълнителната власт.

„Ние сме ръководени от едно правило – и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Имаме съществени различия с малцинството политически възгледи, представени в този парламент“, коментира той.

„Ние декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ парламент и правителство с грижа за народа“, добави той.

„Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва лобистки интереси”, допълни Танчев.

Според него 43-тото Народно събрание е може би най-представеният парламент в историята на България и заяви, че ще подкрепят предложението на мнозинството за председател на парламента.

„Приоритетите ни са стопанското и духовно спасение на нацията. Основен акцент в предизборната ни програма е създаването на условия за разкриването на нови работни места“, заяви Светлин Танчев.

„Това народно събрание трябва да твори по-дългосрочни закони. Сядайки с вас, ще понесем част от греховете ви. Затова ви призоваваме към по-малко партийни страсти и повече мисъл за хората”, призова Танчев.