10 лъжи, които алкохолът ни нашепва

И лъжа номер 1 – ама аз не съм пиян!

Алкохолът ни развеселява, но след един определен момент ни кара да вършим (и да си мислим) глупости. Едни стават прекалено смели, други агресивни, трети звънят на бившата си жена, пише profit.bg.

 

Вижте какви са лъжите на алкохола, на които всеки е ставал жертва:

 

Бившият/та ми много ще се зарадва, ако му/й звънна сега!

 

Мислите си, че сте преодолели предишната си връзка? Изненадващо за вас, обаче, мисълта за вашата бивша приятелка изведнъж изплува в съзнанието ви и вие осъзнавате, че може би й липсвате и би било много забавно да и звъннете. Тя разбира се, ще се зарадва... в 3 сутринта.

 

Страшен танцьор съм

 

Мислите си, че сте страшен танцьор и всички са били впечатлени от хореографията, която сме измислил спонтанно. Гледайки се в YouTube, обаче, се оказва, че това не е било така.

 

Трябва да си поговоря с ди джея, как така няма да му пуска любимото парче

 

Да си DJ е страхотна работа. Един от редките недостатъци е, че всяка вечер пияни хора настояват да им пускаш глупави песни.

 

Ще пия още само един шот. Какво толкова?

 

„Само още един... и още един...“

 

Я да напиша нещо остроумно във Facebook

 

Докато се чудите дали да не пиете още един шот решавате, че не сте си проверявали Фейса от 30 минути, а там може да има нещо важно. Пускате един-два пиянски статуса и снимки, а след това отваряте профила на бившата си и харесвате последните й 55 снимки. Какво толкова?

 

Идват ви революционни идеи за света

 

Някои ги избива на романтика, други на агресия, а трети на философия. Идват ви невероятни идеи за бъдещето, за грандиозни бизнес планове. Още утре ще напуснете работа и започнете бизнес на Карибите, който няма как да не е успешен. Как не сте сетили до сега? Изчакайте да изтрезнеете преди да пишете мейл на шефа си, че напускате и заминавате за Карибите.

 

Ще затворя очи само за една секунда

 

Затваряте очи само за момент и се събуждате след 2 часа. Хората ви гледат любопитно. А вие се чудите как така сте заспали толкова дълбоко в автобуса/под масата/на спирката/в магазина...

 

Стриптийз!

 

Има хора, които след няколко чашки не просто завземат дансинга, а изнасят цяла програма, в това число стриптийз.

 

Парите не са проблем!

 

Когато пиете, задръжките падат, в това число и тези по отношение на парите. Започват да ви връхлитат мисли като „Я да поръчаме направо цяла бутилка“, „Да изпратим бутилка шампанско на онези момичета на съседното сепаре“,“Веднъж се живее, какво като си похарча половината заплата!“

 

Изобщо не съм пиян

 

И лъжа номер 1 – ама аз не съм пиян!

 

„Ходя си съвсем в права линия“, „Заклевам се, не съм пиян!“.

 

За съжаление, има една лъжа, която може да завърши много трагично: „Не съм пиян и мога да карам!“