Облекчават условията за работа в градския транспорт

Целта е привличане на повече млади хора в системата

Облекчават условията за работа в столичния градски транспорт. Инициативата е на общината и синдикатите, целта - привличане на повече млади хора в системата, предаде ТV7.

Въпреки високите заплати, градският транспорт не е привлекателен за младежите заради двусменния режим и липсата на възможности за обучение и кариерно развитие.

Повече от половината от служителите на столичния градски транспорт признават, че не успяват да постигнат баланс между личния и професионалния живот. Жените в редиците на компанията са около 30%, но незначителна част от тях са под 35 години.

Двусменният режим на работа и липсата на възможност за обучение по време на майчинство са сред причините много от младите жени да се отказват от работа в градския транспорт.

Една от идеите, е да се разкрие дневен център за отглеждане на децата на работещите в системата. Ако се намерят пари центърът може да заработи през есента на следващата година. От общината обещаха да преразгледат и графиците на всички работещи в градския транспорт.