Камбуров: Не е важно аз да вкарам, а Локо да печели

В дербито ще се борим докрай за победа, заяви голмайсторът на черно-белите

Централния нападател на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров говори пред Sportonline.bg за предстоящия първи осминафинален мач за Купата на България между „смърфовете“ и Ботев (Пд).

„Купата на България за нас не е важна в сравнение с целта ни да останем в „А“ група. Но тъй като играем в този турнир мачове с Ботев в името на клубната ни чест в това ново пловдивско дерби ще се борим докрай за победа“, сподели Мартин Камбуров.

„Сега не мислим за крайния изход от двата мача с Ботев. Важното е в първата среща да постигнем благоприятен резултат и след това във втората среща да търсим крайна победа“, добави Камбуров.

„Както казах, трябва да се стремим да играем така, че да запазим мястото на Локо (Пд) в „А“ група. В последните мачове с Литекс, Левски и Славия направихме добри срещи и се надявам да продължим по същия начин.

За мен е по-важно отборът да бие, а не аз да вкарвам голове. Е, ако с мои голове отборът печели, това би било добре. Но за мен във футбола е важен колективът и затова предпочитам да вървим напред като отбор. Имаме невероятна публика, която съм убеден, че ще продължава да ни подкрепя и ще ни дава стимул да се раздаваме докрай на терена”, смята Камбуров.