Юлий Москов: Делян Пеевски не е злодей, а жертва

"Моделът "Кой” не е свързан с един човек и Пеевски не е моделиер", смята журналистът

Делян Пеевски се появи в Народното събрание вчера, когато депутатите се заклеха. Пред журналисти той заяви, че иска избор на чуждестранна разследваща фирма, която да провери всичко около КТБ. Пеевски допълни, че иска пълна публичност, за да стане ясно, че няма нищо общо с банката и даде заявката, че този път ще го виждаме в парламента.

"Все повече започвам да си мисля, че Делян Пеевски не е злодей, а жертва. Досега никой не е казал един случай, в който да е нарушил закона. Говорят се само клюки и интриги без никакви доказателства. Нормално е да си задам въпроса защо се случва всичко това. Може би отзад се крият много хора, които си измиват ръцете с него и го използват за параван, зад който вършат мръсни неща”, заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия журналистът Юлий Москов.
 
Според него проблемът на държавата не е Делян Пеевски, а политическите партии, които правят „неморални, подли, а понякога и абсурдни сделки в парламента”.

"Не мога да се съглася с това, че не е доказано какви нарушения е извършил Пеевски. Да, не е доказано, но това е проблемът, поради който ние се нуждаем толкова дълбоко от съдебна реформа”, заяви журналистът Ивет Добромирова.

"Има модел "Кой" и той минава през политика, икономика, власт и съдебна система безнаказано. Срещу Делян Пеевски има сигнал в прокуратурата, в който много ясно са посочени къде и какви биха могли да бъдат неговите нарушения”, допълни Добромирова.

"Моделът "Кой” не е свързан с един човек и Пеевски не е моделиер. В сигнала срещу него няма нито един факт”, контрира Юлий Москов.

"Всичко от казаното от Делян Пеевски изглежда подозрително, а не нормално. Нормалните действия да пишеш, да внасяш законопроект и да действаш като народен представител изглеждат странно, тъй като става въпрос за човек, който го избираме, а след това не присъства в парламента, а се занимава с други неща”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.