20 бона за взрив на Пеевски?

Предлагали 20 000 лв., за да се сложи взрив на Пеевски

20 000 лв. обещали на мъж, с когото се запознали на протестите, тримата разследвани за опит за убийство на политика Делян Пеевски. Поръчката била да му бъде поставено “малко взривно устройство”.

Това казал пред прокуратурата анонимен свидетел ден преди ареста на Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, съобщава "24 часа". Те бяха обвинени на 12 юни в опит за убийство на бившия депутат от ДПС. Преди повече от месец прокуратурата прекрати разследването срещу тях поради липса на доказателства.

В края на юли съдия Мариета Райкова от СГС обаче отмени прекратяването.
Анонимният свидетел казал, че на протестите се запознал “с човек на име “Краси” от Перник и “един пълничък мъж”, които му предложили да изкара пари. Те щели да му дадат информация кога и къде ще се намира Пеевски, а той да постави взрива. Тримата били подслушвани и от разговора им разследващите стигнали до извода, че се подготвя катастрофа, в която политикът да бъде убит.

Според съдия Райкова не е изчерпан потенциалът за събиране на доказателства, както и проверка на свидетелските показания. Тя казва в решението си, че прекратяването, без да е изяснена фактическата обстановка, нарушава правата на Пеевски и на тримата бивши обвиняеми.

Разследващите разполагали с три групи доказателства - показанията на свидетеля Бисер Димов, който бил техен познат, на анонимния свидетел и подслушани разговори. Димов казал, че Методиев и Върбанов поискали той да се свърже с човек от охраната на Пеевски. Той говорил с шефа на гардовете Георги Георгиев и му предложил да носи устройство, с което да се следи маршрутът на политика. Георгиев обаче подал сигнал в полицията.