Двама адаши в ареста за търговия с дрога


Окръжният съд в Бургас остави в ареста двама мъже, продавали наркотици. Адашите Слави Тодоров и на Слави Узунов са с най-тежката мярка – „задържане под стража”.
Тодоров е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 25.10.2014 г. на адрес в квартал „Меден рудник“ държал с цел разпространение амфетамин 122,305 гр. на стойност 3669,15 лв.и 1,202 гр. метаафетамин на стойност 30,0 5 лв., без да има необходимото за това разрешително.
На Узунов е повдигнато обвинение за това, че на 25.10.2014 г. е държал с цел разпространение в лек автомобил „Нисан“ 47,785 гр. коноп на стойност 286,71 лв., а у себе си 19,652 гр. метаамфетамин на стойност 491,30 лв., без необходимото за това разрешително.
Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска съдът да уважи предложението за налагане на двамата на най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът посочи, че на двамата е повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение без необходимото разрешение по закон. Престъплението е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години. Според държавния обвинител събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение, че те са извършили деянията, за които им е предявено обвинение, а по делото били налице данни и за други престъпления Прокурорът обърна внимание, че Тодоров е извършил престъплението, за което се иска задържането му, в 5-годишния изпитателен срок на наказание 3 години лишаване от свобода, което му е наложено след групиране на наказанията по две осъждания за престъпления, свързани с наркотици.
В съдебното заседание днес защитникът на обвиняемите, представи пред съда документи, удостоверяващи, че Тодоров живее на адрес, различен от този, на който са открити наркотичните вещества. Както и множество медицински документи, които показват тежкото му здравословно състояние. Пълномощникът твърди, че от събраните доказателства не може да се направи обосновано предположение за авторство на Тодоров на деянието, за което е привлечен да отговаря. Защитникът настоява, че заболяването и необходимия на Тодоров режим за вземане на лекарства и грижи, са несъвместими с условията в Следствения арест. С тези аргументи пълномощникът поиска да му бъде определена мярка за неотклонение гаранция в пари.
Пълномощникът посочи, че у Узунов са намерени няколко топчета амфетамин, но предвид чистото му съдебно минало и наличието на настоящ адрес, нямало основания да се приеме, че той може да се укрие или да извърши друго деяние. Той поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.
Двамата обвиняеми помолиха да им се определи по-лека мярка за неотклонение. Тодоров мотивира молбата със здравословното си състояние и заяви, че няма отношение към престъплението. Узунов каза, че при по-лека мярка за неотклонение не би направил друга грешка.
Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас. В случай на жалба, тя въззивното дело ще бъде разгледано на 03.11.2013 г.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"