Корнелия Нинова: Спешно трябва да приемем бюджета за 2015 г.

Тя отрече в БСП да има вътрешнопартийни драми

„Тонът беше различен и дано дълго да се запази. Мисля, че това е първата стъпка за връщане на доверието към парламента. Досега се смяташе, че това е арена на безсмислени лични битки. Дано да започнем да показваме, че е място, където се решават проблеми”. Това заяви Корнелия Нинова, депутат от „БСП - Лява България” по Нова ТВ.

По думите й има няколко належащи въпроса пред новото правителство. „Има няколко важни въпроса, които ако не ги решим до месец, положението ще се влоши. Каквито и да са ни противоречията, до края на ноември трябва да приемем бюджет за 2015 г. Не можем да оставим държавата без бюджет догодина”, категорична бе Нинова.

Относно трите варианти за продължителност на правителството, Корнелия Нинова заяви: „Самият Борисов в речта си каза поставянето на срок пред правителството, означава нестабилно управление. А в момента всички искаме да има стабилност”.

Тя отрече в БСП да има вътрешнопартийни драми.

„Имаме сериозна работа в парламента. Няма да бъдем просто мълчалива опозиция, която седи и наблюдава какво се случва. Ще бъдем опозиция, която говори и работи с аргументи. Вече дори готвим законопроекти, които ще внасяме", обеща Нинова.