Вложителите в КТБ одобряват решението на депутатите за оздравяване на банката

Това е правилното решение, заявяват от КТБalive

Отношението на вложителите в КТБ към приетия от бюджетната комисия в парламента проект за банката е изключително положително. Това заяви пред Bulgariautre.bg Даниел Божилов от КТБalive. Бюджетната комисия реши да оздравява КТБ, като до 6 ноември трябва да се промени законът, за да се осигури изплащането на гарантираните влогове.
Ние внесохме и анонсирахме по-рано точно тези идеи, които са залегнали в това предложение. И сме изключително доволни, че се получи такава реакция у политиците от повечето партии. От всички партии, с изключиение на БСП реално.

Смятаме, че това е най-правилното решение. От една страна да се използват докрай възможностите да се привлекат чужди инвестиции в страната, които за тази година са на плачевно ниско ниво. От друга страна да се хармонизира законодателството по отношение на гарантираните влогове с европейското и по този начин да се ограничат последиците от наказателната процедура, заяви Божилов.

По повод информацията в социалните мрежи, че се организира протест срещу приемането на решението от парламента, Божилов каза, че хората, които организират протеста, са свързани с кръга „Капитал“. По думите му протестът може и да не се случи, а може и да е малоброен.
В общината те не са заявявали, че ще правят каквото и да е мероприятие.
На протестите срещу нахлуването на прокуратурата за теча на информация, която излизаше в „Капитал“ от БНБ се бяха събрали около 20души, припомни Божилов.  От редакцията на медията така и не могат да обяснят как информацията от квесторите и БНБ изтичаше само към тяхната медия, посочи още Даниел Божилов.