Кметът връчи наградите "Анастасия Тошева"

Плакетите са за постижения на дейци на науката и образованието

В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи плакет „Анастасия Тошева" за постижения на дейци на науката и образованието с принос за развитието на Стара Загора, както и на ученици, спечелили призови места в международни и национални конкурси и олимпиади.

На тържествената церемония, която се състоя в Музея на религиите, присъства и областният управител Димитринка Петрунова.

Плакет „Анастасия Тошева" за 2014 г. получи педагогическият колектив на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер" за високи постижения в учението и професионалната реализация на възпитаниците на гимназията, за съществения принос за съвременния облик на нашия град, осъществен от ученици на училището, за постоянния стремеж към повишаване на квалификацията, за прилагането на иновативни педагогически подходи и модернизация на учебната база и във връзка със 70-годишния юбилей на гимназията.

Наградата беше връчена на Георги Славов - директор на ПГСАГ „Лубор Байер".

За високи резултати във възпитателно-образователния процес, за включване и задържане на децата от етническите малцинства в подготвителните групи за предучилищна подготовка, за активно участие в проекти и Национални програми на МОН, както и за ползотворно сътрудничество с родителската общност с плакет „Анастасия Тошева" беше удостоен педагогическият колектив на Целодневна детска градина № 24 „Радост".

Кметът Живко Тодоров връчи наградата на директора Петя Делиева.

За висок професионализъм, мениджърски умения и граждански принос за развитие на образованието на ученици билингви, както и във връзка с 50-годишния юбилей на СОУ „Христо Смирненски", плакет получи директорът Пенка Атанасова Трандева - Рибарска.

Учителят по изобразително изкуство в ОУ „Кирил Христов" Пламен Михалев беше удостоен с плакет „Ан.Тошева" за активно и успешно участие на негови ученици в общински, регионални, национални и международни конкурси и състезания и за безвъзмездно изработване на всички стенописи в основното училище.

За завоюваното първо място на Национален конкурс за есе, посветен на 450 години от рождението на Галилео Галилей, беше отличена ученичката в 10 клас на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Ив. П. Павлов" Тереза Георгиева Тодорова.