Довършителният ремонт на „Лъвов мост” предизвика огромни задръствания

Ремонтът на северния тунел ще приключи до утре

Огромни задръствания предизвика довършителният ремонт на „Лъвов мост”, съобщи БНТ. Заради асфалтиране на северния тунел на бул. “Сливница” автомобилите са пренасочвани през кръговото движение отгоре. Там, обаче, ги чака друга изненада – светофар.

Колоната от автомобили започва от Сточна гара и стига до „Лъвов мост”. Преминаването през кръстовището, за съжаление, става доста бавно, със сигурност не за 3 минути, каквото трябва да е времето за преминаване.

Причината е, че северният тунел на директното движение е затворен до 24 часа тази нощ, за да се положи последният слой асфалт. Така целият автомобилен трафик от "Мария Луиза" и "Сливница" минава през кръговото движение, където пък ги чака светофар.

Светофарите са неприятна изненада за шофьорите. Въпреки че забавя с 30-ина секунди автомобилите, оказва се, че светофарът е необходим, защото тук, в тази точка, се пресичат автомобилното движение от двата булеварда, трамвайното движение, велосипедисти и пешеходци. От Общината казаха, че ако този светофар го няма, тук ще настъпи хаос и увериха, че след като приключи ремонта на северния тунел, тапи няма да има.

Ремонтът на северния тунел ще приключи до утре. След това остават довършителни работи по пешеходната зона на моста. Така че уверението на Общината е, че от понеделник тук ще се преминава съвсем свободно и безопасно.