Фрапираща сметка за ток от 909 лева

Сметка е за асансьор в жилищен блок в Монтана

Сумата е с 30 пъти по-голяма от тази, която обикновено получават жителите на кооперацията всеки месец, предава Нова телевизия.

Всеки ден Никола от блок 33 качва дървата за отопление до апартамента си с асансьор. Съоръжението не е спирало работа вече 30 години. Сметката за ток от 909 лева се появила, след като служители на ЧЕЗ при проверка по сигнал открили редица нередности на електромера на асансьора. Няколко месеца по-късно етажната собственост получава и голямата сметка за ток.

Живеещите в блока са категорични, че кражба на ток няма и те няма да заплатят тези пари. Хората се съмняват в установените нарушения, защото никой от блока не е присъствал по време на проверката. Като свидетели в протокола са посочени две лица от Федерацията на потребителите.

От ЧЕЗ обясниха, че според правилата при установяване на нарушение не е задължително да има представител на етажната собственост, а начислената сума от 909 лева отново е според разпоредбите на закона.

Живеещите в блока вече са подали жалба до прокуратурата. Оттам са назначили проверка, резултатите ще станат ясни до месец.