Станджанското село Сливарово все още откъснато от света

Въпреки че бедственото положение в Бургаска област след поредните порои беше отменено, от седмица жителите на едно странджанско село остават откъснати от света. Пътят до село Сливарово е непроходим, след като фирма разкопала трасето, за да изгражда съоръжения за видеонаблюдение на границата, но не възстановила настилката. 
 От месец фирма започнала да копае по част от пътя Малко Търново-Сливарово, за да прокара съоръженията за справяне с бежанската вълна. В момента отделни участъци са непроходими дори и за джип.
 Участъкът е бил ремонтиран от община Малко Търново през месец август, като са вложени в ремонта му 20 хиляди лева общински средства. Поръчката е на Министерствата на отбраната и Регионалното развитие. Имат разрешителни, но кметът няма яснота кога ще бъде възстановена настилката, тъй като проектът бил "секретен".
 Осемте жители на Сливарово, основно възрастни жени, потърсиха екипа на Нова телевизия, защото не искат да бъдат заложници. От фирмата подизпълнител на проекта в телефонен разговор увериха, че до края на следващата седмица пътят ще бъде възстановен във вида, в който е бил преди разкопаването. / Novanews.bg