Търсят кой да чисти община Поморие

Дават 60 хил. лв. за почистване на извънградските пътища на територията на община Поморие. Местната администрация в града е обявила обществена поръчка, с която търси фирма за зимно поддържане и снегопочистване, съобщи topnovini.bg

За нормална проходимост за превозните средства ще се почистят пътищата с. Каменар – гр. Поморие, с. Медово – с. Бата – с. Страцин, с. Порой – с. Гълъбец – с. Горица, пътят преди с. Козичино, с. Белодол – с. Бата, гр. Ахелой – с. Тънково, с. Дъбник – с. Габерово, с. Страцин – с. Косовец, пътят за с. Александрово, както и път № BGS1142 гр. Поморие.

Фирмата ще има ангажимента през този зимен сезон да почиства пътищата от сняг, от преспи при снегонавявания, да обработва заледените и стръмните участъци с инертни материали, сол и препарати. Трябва да осигури и купчини от пясък, които са се ползват за посипване на улиците при заледяване.

Поръчката включва още изкастряне и изкореняване на крайпътни насаждения с цел недопускане на снегонавявания, включващо механизирано или ръчно изрязване на диворастящи крайпътни храсти, сухи дървета и опасни сухи клони, косене на бурени и сухи треви по пътния банкет за достъп на снегопочистващата техника; отводняване и почистване на втоци и оттоци, както и почистване на отводнителни окопи, с цел поемането на водата при обилното снеготопене и др.

Изисквания към участниците е да разполагат  с техника за зимно поддържане – снегорин с мощност до и над 100 к .с., челен товарач, автобагер, автомобил с пясъкоразпръсквач и други, необходими за поддържане на пътищата при зимни условия.

Срокът за получаване на офертите е 11 ноември, а предложенията ще бъдат отворени на следващия ден, 12 ноември, от 11 часа в заседателната зала на Община Поморие.