Голяма декоративна риба събра съкровени желания в Несебър

Туризъм

03-11-2014, 16:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стягат три дни рибен фестивал в Несебър

Над 50 деца доброволци се включиха във фестивала „Есенни пасажи”

В продължение на три дни  градът на ЮНЕСКО бе притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество културни събития. Всичко това се случи по време на второто издание на фестивала „Есенни пасажи”.

Наситената със събития програма даде възможност на жителите и гостите на града да хапнат вкусна рибена чорба,  да се включат в конкурс за приготвянето на гастрономически предястия, както и да изпитат паметта си в две състезания - по шах и в „Златната монета”.

Точно в деня на Черно море 31 октомври, община Несебър  даде старта на форума, който бе открит от кмета на града  Николай Димитров. Той сподели, че идеята на този фестивал е да покаже красотата на древния град и през неактивния туристически сезон. „Освен това искаме нашите съграждани, които през цялото лято работят усилено, сега да могат да разпуснат и да празнуват. Нека и те да се почувстват специални.”, каза още той и не пропусна да подчертае, че Несебър като една морска и туристическа дестинация, полага усилия за опазването на своя бряг, както и на самото Черно море, а 31 октомври е само един добър повод да се припомни тази общинска политика.

Искрен Пецов, водещ и през трите дни на фестивала, даде старт на музикалната част от програмата, която започна с прекрасните изпълнения на Тони Димитрова. Още с първата песен, специално написана за града на ЮНЕСКО – „Есен в Несебър”, тя приповдигна настроението на присъстващите.

Празникът уважиха шефът на ИАРА - Янчо Янев, зам.-кметът "Правно обслужване и общинска собственост" - Виктор Борисов, зам.-кметът "Бюджет и финанси"- Иван Гургов, секретарят на общината - Стойко Стоянов, местни жители, туристи от страната, Русия и Украйна.

Веднага след това паралелно бяха открити изложба-базар на  Дружеството на несебърските художници, както и празничният базар за риба, морски дарове и произведения на изкуството с морско вдъхновение, които съпътстваха и трите дни на фестивала. В него взеха участие и музикантите от несебърската рок група „Мена“, като имаше и музикални изпълнения на бузуки. Точно до двата базара, беше разположена и голяма арт риба, през чиято уста всеки можеше да пусне собственоръчно написано съкровено желание.