Камбуров нападна Гриша Ганчев и Лъчо Танев

Голмайсторът на Локо бе избран за играч номер 1 на 12-ия кръг

Нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров бе избран за играч номер 1 на 12-ия кръг. Той бе награден на церемония в Пресклуб "България". Камбуров сподели, че в националния отбор трябва да бъдат викани тези, които могат, а не за които някой се обажда и препоръчва.

"Не трябва да бъдат викани играчи в националния отбор само, защото са се обадили Гриша Ганчев или Лъчезар Танев", каза голмайсторът на черно-белите.

Ето какво още сподели Камбуров за ситуацията в Локо:

Радвам се за тази награда и благодаря на гласувалите. Вече нямам място къде да ги слагам. Мисля, че Неделчо Матушев си вършеше работата. След няколкото поредни загуби напрежението дойде в повече. Нямаше да напусна Локомотив, ако ръководството се беше сменило по-рано.

Нямаше да приема оферта на ЦСКА. Мисля, че помагам на отбора тази година да остане в групата. Дано след това дойде нов собственик, който да стабилизира отбора. Ако не успеем да останем в групата, ще бъде тежко, но мисля, че ще се спасим.

Когато играем добре, има ситуации за нападателите. В началото имахме тежка серия от няколко поредни загуби, в която не вкарахме и гол. Ситуацията беше трудна, но е радващо, че нещата се подобриха. След стотния ми гол ме питаха кой от всички бих отличил. Аз отговорих, че се израдвах по един и същи начин и срещу Спартак (Варна) за първия си гол, и на стотния.

Лудогорец е фаворит. Надяваме се да бъдат изморени след Шампионската лига и да ни подценят малко или много. Иначе няма нищо лошо в това отборите да бъдат премирани за победа срещу друг съперник, но за нас това не е от значение. Ние излизаме за успех всеки мач.

Уважавам Стойчо Младенов и приех неговата молба да не играя в мачовете с ЦСКА. Малко болна тема е националният отбор. Избягвам да я коментирам. Трябва да се викат тези, които са във форма. Не виждам защо не се вика един Александър Тунчев, който е капитан на ЦСКА и се представя добре. Няма значение, че е на 34 години.

Доста президенти, които са в Изпълкома, се опитват да налагат свои играчи. Националният отбор не е нито на Литекс, нито на Славия, нито на Локомотив (София). По принцип говоря за всички, просто тези клубове ми дойдоха на устата. Не трябва да се викат хора, само защото някой президент се е обадил на Боби Михайлов", каза Камбуров.