Прокуратурата: Нямаме сигнал, че висши полицаи са замесени в убийството на Валя


Нямаме никакви писмени сигнали, че висши полицаи от Бургас са замесени в убийство на медицинската сестра Валентина Иванова, която бе открита удавена.
Ако такива се появят и трябва да се разследват служители на МВР, разследването може да се поеме от ДАНС.
Това заяви наблюдаващият прокурор Димо Маджаров пред 24 часа.Той обаче уточни, че е много учуден от появилите се тези дни публикации в столични сайтове, че Валя е била убита, а престъплението се прикрива от четирима висши полицаи от ОД на МВР начело с бившия директор Милен Димитров.
Във въпросния материал, публикуван на различни места, се твърди, че "новата" информация се изнася в писмо от жена, която се представя като Пепи Иванова. Така се казва майката на Валя, но близки до почернената жена отрекоха пред наш репортер Пенка да е разпространявала подобна информация.
"Майката е съсипна, тя не е коментирала нищо в медиите, след интервюто си във в-к 24 часа, уточни роднина на загиналата медицинска сестра.
"Прокуратурата не работи по слухове. Тези дни разговарях с оперативните работници, на които съм дал указания. Разследването върви, изпълняват се конкретните задачи", каза още окръжният прокурор Маджаров.
Той уточни, че криминалистите работят изцяло по исканията на майката на Валя.
Пенка Иванова предяви десетина свои искания след като се запозна с хода на разследването. Това наложи то да бъде удължено с още 3 месеца по настояване на наблюдаващия прокурор.
24-годишната Валя изчезна мистериозно на 16 април, а на 19 май морето изхвърли тялото й в района на бургаското пристанище.
Според полицията красивото момиче е скочило от моста в морето, измъчвано от депресия, но майка й и близките й не вярват тя да се е самоубила.
"Сигурна съм, че дъщеря ми е убита. Замесили са я в нещо опасно", сподели пред 24 часа майка й Пенка Иванова.
На Архангеловата задушница тази събота приятелките на Валя отишли на гроба й, заедно с почернената майка.