Фандъкова: 2014 година е рекордна по строителство на детски градини

14 градини вече работят, 5 ще бъдат открити до края на годината

Тази година е годината на най-активното строителство на нови сгради за детски градини и увеличаване на местата в тях. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на ОДЗ № 151 „Леда Милева” в район „Оборище”, предаде Агенция „Фокус”. „До този момент 14 нови сгради вече функционират и там има деца. Тук включваме и двата общностни центрове в „Слатина” и в „Овча купел”- детски градини, но с допълнителни социални дейности”, обясни Фандъкова. Тя допълни, че 14 детски градини вече работят, а 5 са готови и предстои откриването им до края на годината.

„ОДЗ 151 „Леда Милева” е 66- та нова сграда от 2006-та година до сега, откакто тече усиленото строителство. Тази година имаме рекорд по строителство на детски градини – ще имаме 19 завършени сгради в края на тази календарна година”, добави кметът на Столична община.

„За район „Оборище” това е голяма придобивка. На колегите им пожелавам да са живи и здрави, да гледат децата в тази уютна, топла детска градина,в която има басейн – много важно е децата да спортуват от малки, да се научат на спорт”, посочи Йорданка Фандъкова и поздрави кмета на район „Оборище” Йорданка Фикирлийска и екипа й. „Те изпълняват неотлъчно политиката на Столична община и нашето желание е да използваме всички финансови възможности, за да можем да насочим децата към образованието, към тяхното здраве и спорт, още повече, че ще ставаме Столица на спорта”. „Трябва тези дечица да са подготвени и през 2018 година да се представят по най-добрия начин”, заяви Фандъкова.