Студенти могат да работят в Германия през лятото

Трябва да са учили немски и да са студенти в родни университети и колежи

200 студенти от България имат шанс да се включат във ваканционна заетост в Германия през лятото на 2015г. Това съобщиха от дирекция „Бюро по труда“-Стара загора.

Изискванията към кандидатите са: 1. Да са студенти в български висши учебни заведения; 2. Да са на възраст между 18 и 35 години; 3. Да са редовна форма на обучение; 4. Да не са последен курс на семестриално обучение; 5. Да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език); 6. Да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

Сферите, в които обикновено се получават предложения за работа, са селско стопанство; хотелиерство и ресторантьорство (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници); фирми за почистване на помещения и индустриални обекти; вериги за бързо хранене – McD’s; германските пощи.

Кандидатите могат да подават документите си в бюрата по труда по място на обучение. Повече информация – на сайта на Агенция по заетостта или на място в бюрата то по труда в страната, за студентите в Тракийския университет – Стара Загора, ул. Стефан Караджа №8, ет. 1, стая 102 или стая 112.