Извънредно! Арестуваха бургаско семейство, предлагало момичета за развратни действия

В един апартамент „работели” между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лв. и 120 лв. за един час / орална любов и стандартен секс/

В Бургас са заловени двама съпрузи, извършвали вътрешен трафик на хора. Закопчани за 72 часа са 42-годишния Христо Монев, който е бил подпомаган от 19-годишната си съпруга Катя Монева. На нея е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 2 000 лв.”, поради отглеждането на малко дете. Съпрузите са бургазлии.
Двамата са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” в резултат на разследване, протекло през последните няколко месеца. Установено е, че съпрузите от месец октомври 2013 година до настоящия момент набирали, приемали и предоставяли жилища за развратни действия на различни момичета от цялата страна, сред които и непълнолетни девойки. Същите са набирани, чрез директен контакт, като уговорката била получените от сексуалните услуги пари да се делят по равно. В един апартамент „работели” между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лв. и 120 лв. за един час / орална любов и стандартен секс/, а допълнителните услуги се заплащали съобразно договорки с клиентите.

Например : за участие в частно парти цената за нощ била 1 500 лв. за момиче. Съществувала възможност да се поръчат по няколко момичета наведнъж, като се правела отстъпка от крайната цена. В някои случаи компаньонките влизали в ролята на „мъже”, като обслужвали клиентите по домовете им или на техен терен.
В хода на разследването е претърсен последния апартамент, ползван за развратни действия, разположен в блок в к-с „Братя Миладинови”. Намерени и иззети са : служебни телефони, компютри, парични средства, фотоапарати, с които девойките са снимани за еротични обяви във вестниците и интернет, сексуални консумативи и атрибути / вибратори, презервативи, лубриканти и др./. В специално изготвените обяви са поместени оригиналните снимки на проституиращите момичета, както и телефони за поръчки. Клентите си избирали компаньонки, най-вече чрез интернет обяви, като ги поръчвали на двата служебни мобилни телефони.
До момента са установени пет момичета, част от които са разпитани пред съдия и са потвърдили за сводническата дейност на семейството. По думите на някои от тях в случай, че с Х.М. се получавало неразбирателство, било за цената, било за времетраенето на секс-услугите, се е стигало до нанасянето на побой на компаньонките.
Разпитани са клиенти и други свидетели, като съпричастността на съпрузите към осъществявания вътрешен трафик е установена по безспорен начин.
Проведеното от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас разследване е под прякото ръководство на Районна прокуратура – Бургас, където са докладвани и събраните до момента доказателства по случая