Отрязаха скандална бизнесдама от общински поръчки

Мисия Пловдив

05-11-2014, 15:30

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Надежда Минчева в момента е под домашен арест

Скандалната бизнесдама Надежда Минчева, заради която бяха отстранени кметовете на район "Централен" Райна Петрова и на Куклен Костадин Павлов, е окончателно отрязана от поръчките на община Пловдив за доставка на храни, пише "24 часа".

"Тя отпада на конкурсите заради непълен набор от документи или за високи цени", заяви шефът на дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров. Минчева се прочу с най-скъпото грозде, с което е зареждала детските градини в "Централен" - 7,50 лв. за килограм.

"Последното й участие бе в 3-годишна поръчка за доставка на закуски и хлебни изделия за всички забавачки в Пловдив. Фирмата й обаче отпадна, тъй като офертата й беше много по-висока от тази на "Симид", допълни Тодоров. Според него Минчева не е печелила търгове в община Пловдив от 2011 г. Последният й договор бил от времето на Славчо Атанасов за зареждане на социални заведения. Контрактът обаче изтичал в близките дни и нямало да бъде подновен.

В момента Минчева е под домашен арест. Със същата мярка за неотклонение е и кметът на Куклен Костадин Павлов. Той е обвинен, че е взел на два пъти подкуп от бизнесдамата в размер на 4200 лева, за да бъде класирана фирмата й. Райна Петрова пък е с парична гаранция от 5000 лева за търговия с влияние. Според разследващите тя е сключила неизгодни договори за 1,7 млн. с Минчева.