Разпитват "работнички" на задържаното семейство Моневи

Двамата сводници остават в ареста за 72 часа

Вече са разпитани шест от момичетата, работели системно в апартамента в "Братя Миладинови" за семейство Моневи.  Част от тях са на възраст между 17 и 23 години и са работели официално като сервитьорки, барманки и продавачки в Бургас. Има и студентки от други градове. Сред момичетата имало и такива без професия и семейства.

Постоянна мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа бе постановена спрямо 42-годишния Христо Монев от Бургас, който подпомаган от 19-годишната си съпруга, извършвали вътрешен трафик на хора. На Катя е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 2 000 лв.”, поради отглеждането на малко дете. 
Христо и Катя Моневи са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас в резултат на разследване, протекло през последните няколко месеца. Установено е, че съпрузите от месец октомври 2013 година до настоящия момент набирали, приемали и предоставяли жилища за развратни действия на различни момичета от цялата страна, сред които и непълнолетни девойки. Същите са набирани чрез директен контакт, като уговорката била получените от сексуалните услугите пари да се делят по равно. В един апартамент „работели” между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лв. и 120 лв. за един час /орална любов и стандартен секс/, а допълнителните услуги се заплащали съобразно договорки с клиентите. Например: за участие в частно парти цената за нощ била 1 500 лв. за момиче.