Красен Кралев става министър на младежта и спорта

Бившият лекоатлет и президент на футболния Черно море поема щафетата от Евгения Раданова

Красен Кралев ще бъде новият спортен министър! Това стана ясно днес, след като лидерът на ПП ГЕРБ и бъдещ премиер на България Бойко Борисов обяви имената на всички министри в кабинета, който ще бъде гласуван от представителите на 43-ото Народно събрание. Кралев ще поеме щафетата от изпълняващата длъжността временен министър на спорта Евгения Раданова.  

Красен Кралев е роден на 2 януари 1967 г. във Варна. Завършва Първа езикова гимназия и Висшия медицински университет в Морската столица. Специализира Мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ през 1990 година. Един от основателите на Федерацията на Независимите Студентски Дружества през 1990 г. Съосновател на Българското Сдружение за Честни Избори. Консултант на Националния Демократически Институт на САЩ при провеждането на предизборни мисии в Албания, ЮАР, Йемен, Украйна, Югославия.

Учредител и заместник-председател е на партия „Новото Време” до 2012г. Народен представител в 43 Народно събрание, избран като представител на гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ от 3-ти многомандатен избирателен район – Варна.

Той е утвърден експерт в областта на публичните комуникации, основател и председател на Борда на директорите на MAG Communications - група агенции за интегрирани маркетингови комуникации. Собственик на две от големите медийни интернет компании -„Алтернатив Медия Груп“ ЕООД - включваща bulgaria.utre.bg и 10 регионални новинарски сайта и „Уеб Медия Груп” АД г. притежаваща едни от най-популярните марки в българския интернет  - News.bg, Topsport.bg, Money.bg, Lifestyle.bg.

Бивш национален състезател по лека атлетика и рекордьор на България на 20 000 м за юноши старша възраст. Бронзов медалист на Балкански крос през 1986 и 1987 г. Президент на Футболен клуб Черно море от 1998 до 2001 г. и от 2003 до 2007 г.  

Красен Кралев е председател от 2010 година до сега на Комисията по Футзал към БФС. Избран е през 2014 г. за председател на  Сдружение Спортни клубове „Черно море“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"