Близнашки: Аз съм истински български професор

Политика

06-11-2014, 11:58

Снимка:

prezident.bg

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близнашки: Не сме нарушили Закона за държавния бюджет

Служебният премиер и Валери Жаблянов влязоха в словесен двубой

Аз съм истински български професор. Дават ми се квалификации, странно звучащи, поставят се под съмнение академичните ми постижения, отхвърлям всички глупави обвинения. Така служебният премиер Близнашки отговори на критиките към себе си, отправени от депутата от БСП Валери Жаблянов по повод „Визия 2020”. Червеният депутат заяви, че в проекта има лош превод от английски заради слаби преводачи във ведомствата, които е управлявал Близнашки. 

„Когато се говори за академизъм, то трябва да е в неговата пълнота, а не кой колко авторитети е цитирал в собствените си научни постижения”, заяви Жаблянов.

„Това беше необходим документ. В окончателния си вариант това е смислен и задълбочен документ, това дали ви харесва, е друг въпрос, но той послужи като основа за модернизация на Българската армия”, коментира Близнашки.

Той заяви, че служебното правителство с нищо не е превишило своите правомощия.
„Нашата армия изостава по редица направления и са нужни решителни мерки в тази посока. От НС ще зависи дали ние ще имаме боеспособна съвременна армия и способна пред българската нация да изпълнява и съюзническите си задължения”, каза още Георги Близнашки.
„Призовавам ви да се отнасяте отговорно. Тази държава има ангажименти и задължения, внимателно се вгледайте в тази програма, която сме предоставили на вашето внимание. Ще намеря начин да ви отговоря подобаващо, що се отнася до личните нападки. Начинът, по който се държите, идва да покаже защо получихте такава ниска оценка от избирателите на изборите", обърна се Близнашки към Жаблянов.

„Тепърва вие ще трябва да доказвате вашите претенции, защото нищо смислено досега не сте написали през живота си", каза още проф. Близнашки.