Георги Първанов: Ивайло Калфин ще е вицепремиер по социалната политика

Приехме споразумение за партньорство и стабилно развитие, което ще бъде подписано след броени минути , заяви лидерът на АБВ

Действително мога да кажа, че имаме решение на Националния съвет на ПП АБВ. Нашите коалиционни партньори вече изразиха своята позиция, която е в духа на решението от Националния съвет на ПП АБВ. Това каза на пресконференция лидерът на АБВ Георги Първанов, предаде „Фокус”. „В това решение ние даваме висока оценка на нашия преговорен екип. Голяма част от нашите предизборни ангажименти и позиции са защитени по много убедителен начин”, обясни Първанов. Той отбеляза коректният дух на консултациите, тъй като по време на тях се е виждало разбиране и едно солидно партньорство.

„Националния съвет даде съгласие за участие на АБВ в личната изпълнителна власт на страната. Също така даде съгласие Ивайло Калфин да бъде избран в състава на правителството на  България”, каза Първанов и обясни, че става въпрос за позицията на вицепремиер по социалната политика.

„Ние приехме и едно споразумение за партньорство и стабилно развитие, което ще бъде подписано след броени минути с ПП ГЕРБ”, допълни Георги Първанов.