Сводникът Монев остава в ареста

42-годишният мъж поиска да се върне на село при майка си, бил регистриран като безработен

Бургаският сутеньор Христо Монев, който държал бардат с простутки заедно с жена си Катя, остава зад решетките.  Повдигнато му е обвинение за това, че чрез обещаване на облаги е набрал три девойки с цел да бъдат използвани за развратни действия – проституция.

Според прокуратурата Монев е автор на престъплението, той пребивава на различни адреси под наем, които използвал за терен, има данни, че е пътувал и в чужбина. Това са основания за искане на по-тежка мярка, защото има опасност Монев да се укрие.

Според служебният му защитник нито едно от момичетета -свидетелките по делото не е била принуждавана да осъществява престъпна дейност. Монев имал постоянен адрес, както и семейство, което се нуждае от грижите му. 
Задържаният поиска да бъде пуснат под домашен арест и да се прибере при майка си и да се грижи за малкото си дете. Вчера  жена му  Катя беше пусната под парична гаранция за да се грижи за бебето им .

От показанията на три свидетелки по делото съдът прави извод, че Монев е извършил деянията, за които е привлечен да отговаря, като е вербувал и уговорил лица с цел сексуална принуда. Жертвите са били склонявани към проституция. Той е извършил и друга форма на престъплението трафик на хора, като е осигурявал подслон на жертвите. Една от тях е била непълнолетна и в уязвимо положение – възпитаник на дом за временно настаняване.

В трите случая Монев е получавал облага, като е вземал 50% от договорената цена за сексуалните услуги.