7 ноември: Желания, нужди и потребности

Хороскоп

06-11-2014, 17:51

Снимка:

Кайли Спар

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Телец: Златния фонд

Слънце в Скорпион, Луна в Телец. Астрологична картина на деня

Под въздействието на пълнолунието, денят ще премине на подчертано емоционален фон. Ще бъдем чувствителни, ще се вълнуваме повече от обичайното, а и поводи за радост и безпокойство няма да ни липсват. Материалните аспекти на живота ще продължават да привличат вниманието ни и мнозина вероятно ще посветят част от времето си на покупки и придобивки. Те сами по себе си ще бъдат полезни и с висока потребителска стойност, а пазаруването ще бъде източник на удоволствие, стига да овладеем импулсите си да притежаваме всичко. Денят провокира тенденции към ненаситност и неразумни разходи, склонността да прекаляваме ще се проектира на практика във всичко от емоционалните реакции до количествата приготвена и погълната храна.

Подчертаната склонност към излишество днес може да ни изправи и пред сурови уроци от съдбата. Пълнолунието обикновeно  ни прави по чувствителни към личните нужди и потребности, а сега повече от всякога сме склонни да не различаваме потребностите от желанията. Така можем да се окажем в незавидната ситуация да разполагаме с много, но излишни и непотребни неща-било то вещи, хора интереси или постижения. Склонността към притежания често ни пречи и в моментите когато трябва да се откажем от нещо, да се освободим от затормозяваща ситуация или да поставим точка на миналото и да освободим място в живота си за нови тенденции или възможности. Често незадоволените за сметка на желанията нужди и потребности, са източник на депресия, дълбоко чувство на неудовлетворение и усещане за липси в живота. Затова ако днешният ден ви изненада с подобни усещания помислете дали вашите желания са адекватни на нуждите и потребностите ви.

Работа и бизнес
Естествено темата за ресурсите и финансирането ще бъде най-актуална в деловата сфера. Ще преценяваме и обсъждаме наличните ресурси и необходимостта от допълнително финансиране, ще разсъждаваме доколко е адекватно възнаграждението на труда ни, ще търсим допълнителни източници на доходи и финансиране.И докато в сутрешните часове развитието по тези въпроси ще протича активно, макар и с променлив успех, следобед можем да се изправим пред непреодолими ограничения и съвсем реални условия на недостиг. Те от своя страна ще имат нееднозначен характер. В някои случаи ще порежат размаха ни и ще ни накарат да се ограничим и концентрираме само в най-необходимото. В други дори ще се окажат полезни и съвсем навременни предвид характерната за периода тенденция да надценяваме финансовите си възможности.

Здраве, хранене и красота
По време на Пълнолунието , ден преди и ден след него, в Природата всичко е в изобилие и в процес на максимално усвояване. Необходимо е да се храним обилно и разнообразно, можем дори да се отдадем на своите кулинарни пристрастия. Ако искате обаче  да се освободите бързо от излишни килограми можете да предприемете 3 дневна диета, но следва да имате предвид, че физическия глад може да провокира емоционална невъздържаност, страхове и депресии, още повече че сега Пълнолунието е в Телец-знак традиционно свързан със задоволяването на физическите потребности. Стремете се към разнообразие, опитвайте по малко от всичко.Всички рибни и морски продукти са изключително полезни. Всички лекарства, маски и кремове действат по-интензивно от обичайното. Подходящ момент за лечение на дерматологични проблеми.