Пълнолуние в Телец: Златния фонд

Хороскоп

06-11-2014, 10:19

Снимка:

starazagorautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Обединени интереси

Сезонът на затъмненията

7 ноември: Желания, нужди и потребности

Слънце в Скорпион, Луна в Телец. Пълнолуние в 00,23 ч., на 7 октомври

Пълнолунието е процес, който обичайно е свързан с изясняване на подробности и фактори, останали скрити за нас до момента и максимална реализация на процесите възникнали в предходни периоди. Корелацията му със събития и процеси в миналото, може да обхване период от две седмици до над година, в зависимост от това доколко съответното Пълнолуние се явява фокусна точка в развитието на възникнали преди това астрологични цикли. Настоящото Пълнолуние в Телец определено е сред тези, които пораждат важни критични обрати в по-дългосрочни процеси, тъй като е част фазите касаещи Сезоните на затъмнение през есента на 2013, пролетта и есента на 2014г. Така всичко което се случва сега е закономерно развитие и следствие от мислите, действията и решенията ни в указаните периоди.

Пълнолунието акцентира оста Телец-Скорпион, като по този начин прави актуални темите за доходите и възнагражденията, инвестициите, печалбите и загубите, имуществото и собствеността, особено онези, с които оперираме и се разпореждаме съвместно с някой друг. Събитията и ситуациите в дните на Пълнолунието ще ни дадат представа за действителното състояние на делата ни по тези теми и въпроси. Проблемите и конфликтите, които обичайно възникват в следствие на тях, ще ни дадат указания за онова, което се нуждае от корекция. Постъпете мъдро и отговорно като изразите готовност за отстъпите от по -рано заявени позиции, изградени представи или възприети методи. Очевидно те са неефективни и се нуждаят от корекция, в противен случай не бихте се намирали в подобна ситуация сега. Със сигурност през тези дни ще осъзнаем кое има истинска ценност и значение за нас. С някои обстоятелства ще трябва да се примирим, в някои ситуации ще трябва да отстъпим, а заради онова което наистина си струва да се борим, ще се наложи вероятно да пожертваме нещо друго.

Пълнолунието в Телец, ще ни изправи също така пред необходимостта да направим ревизия и оценка на своя "златен фонд" - силни качества, лични ресурси и таланти, минали постижения, придобивки и опит. Това са онези стойности в живота, самата мисъл за които ни зарежда със сила и самоувереност, и подхранва вярата ни че препятствията, които срещаме по пътя си са преодолими. Това Пълнолуние ще ни подтиква да вземем трудни, но смели решения и да направим решителни стъпки в живота си. Чрез тях следва или да преодолеем съществуващите
препятствия и да придобием по-уверена походка по пътя, който сме избрали в миналото, или да изберем нов, който ни обещава повече в бъдеще.

Разбира се, темата за взаимоотношенията е винаги актуална по време на Пълнолуние. Сега е допълнително подчертана от присъствието на Венера в близост до Слънцето. Самата Венера се намира в такава фаза от цикъла си спрямо Слънцето, която е много сходна с процеса и значението на Пълнолунието в Слънчево-Лунния цикъл. Докато е невидима обаче, нейните теми протичат задкулисно, в контекста на подмяната на представи и приоритети, чието видимо проявление ще стане възможно едва в началото на декември. А Луната е гостенка на Венера, което доста затруднява проявата на адекватност в емоционалните реакции. Много е възможно те да са породени от минал опит и преживявания и да произхождат от неадекватни за настоящия момент и текущите обстоятелства психични модели и първични реакции. Затова се опитайте да избягате от стереотипите и от стандартния за себе си модел на поведение и реакции. Нека нуждите, желанията и реакциите ви по повод лични и делови взаимоотношения, бъдат не такива каквито се очаква да бъдат, а такива които действително отговарят на настоящите ви чувства и потребности.  Конфликтите в този случай, ще ни позволят да изясним позиции и биха ни дали възможността да разрешим проблемите си, само ако и двете страни имат действително намерение и готовност да го сторят. И тук готовността да направим компромис или да отстъпим крачна назад ще ни дадат възможност да поставим взаимоотношенията на ново, по-равнопоставено и взаимоизгодно равнище.

Разбира се ще има и такива теми и ситуации в живота ни за които настоящото Пълнолуние в Телец ще бъде своеобразен апогей на максималната реализация и материализация. Способността ни търпеливо и целенасочено да се движим към осъществяването на своите стремежи ще бъде възнаградена и ние с основание ще можем да изразим своята благодарност и признателност към Вселената, към онези, които са ни подкрепяли по пътя към успеха и не на последно място - към себе си. Пълнолунието в Телец е време в което можем и трябва да си припомним простичките радости в живота и удоволствието от тяхното споделяне, доставяйки наслада на себе си и хората които обичаме. Затова не пропускайте вечерта да организирате малък празник или да посетите събитие доставящо пир за сетивата. Осезаемото усещане за доволство от живота, поне за няколко часа, ще подхрани стремежът да си осигурим постоянното му присъствие в бъдеще.