Любовна магия с мандрагора, вижте как


Растението мандрагора притежава редица чудодейни свойства, познати на хората още от древността. От незапомнени времена хората й приписват магически сили, свързани с любовта. Открай време растението, известно в Персия и като „любовен корен“, се използва в любовните магии.
Особено популярно е поставянето на мандрагора под семейното ложе на младите семейства, тъй като се вярва, че тя ще помогне за бързото и лесно зачеване на жената. Поради същата причина много жени купували корени от мандрагора и ги окачвали в домовете си. Вярва се още, че ако жена даде на любимия си корен от растението и той го изяде, ще бъде изпълнен със силна страст към нея.
Индийското име на мандрагората пък означава буквално „даряваща деца“. Освен това растението може да бъде носено като талисман, да се прибавя към храна или към напитки. Като по този начин помага на необвързаните момичета да си намерят съпрузи. На омъжените жени пък носи щастие в брака и им гарантира, че мъжете им ще ги обичат и ще са им верни.
Разбира се, за да има ефект, събирането на мандрагора трябва да се извършва при определени условия. Растението трябва да бъде събрано тайно, по пълнолуние, и то от място, намиращо се далеч от хората, където не се чува кукуригане на петел. Около мандрагората трябва да се поставят храни в знак на приношение, тъй като тя никога нищо не прави даром.
Освен това се вярва, че мандрагората носи богатство и щастие в дома и също така се употребява като мощен афродизиак.