1 500 лева събраха в благотворителен мач за Зоопарка

Утре е масовото благотворително бягане

С резултат 1500 лв. завърши благотворителния мач между сборния отбор на Лайънс клубовете - Тракия и Августа и Ротари клуб, който се проведе вчера в подкрепа на Благотворителното масово бягане и кампанията за Зоопарк Стара Загора. Срещата премина в обичайната за благотворителните организации атмосфера на приятелство и спортсменство.
Футболната среща бе проведена в подкрепа на Благотворителното бягане, което ще се състои утре от 11:00 часа пред Община Стара Загора по улиците в централната градска част. Такса участие, чрез която се набират средствата за благотворителност е 3 лв. При регистрацията всеки участник получава състезателен номер, зелена силиконова гривна с надпис „АЗ  СТАРА ЗАГОРА” и талон за томбола.
Благотворителната инициатива е със специалното участие на ГЕРИ /Гергана Тодорова – финалистка в Конкурса за сценична партньорка на г-н Андреев в Шоуто на Слави/, а специален гост на събитието е група МАСТИЛО.
Въпреки че събитието няма състезателен характер сме предвидили награди за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-голямо отбор от една институция / организация / неформална група.
Всяка година в Благотворително масово бягане участват стотици деца и младежи, и хора от всички възрасти. Регистрираните участници през изминалата година бяха 1 895 души.
Със средствата от предходните две събития беше изграден Фитнес на открито в парк „Зеленият клин” и беше реализиран проект за консервиране и облагородяване на пространството около 700 годишния чинар в парк „Бедечка”. През настоящата година, набраните средства ще бъдат използвани в помощ на Зоопарк – Стара Загора.