"Берое" и "Левски" ще играят на празни трибуни

В първия двубой от XV кръг на „А“ група "сините" са наказани

Главният рефер на сблъсъка Цветан Кръсев от Варна ще даде първия съдийски сигнал в 17:45 часа.
В групата на „беройци“ се завръщат Крис Гади и Игор Джоман, които в предходната среща „Литекс“ изтърпяваха своите наказания, Атанас Зехиров отпада от плановете заради травма, а единственият под въпрос за утрешния двубой е Жуниор Мапуку, който е в групата, но едва утре ще се прецени дали ще може да играе, съобщава beroe.bg.
В последния XIV кръг на родното първенство „беройци“ надделяха с 2:0 на „Литекс“ в Стара Загора, а „Левски“ измъкна минимална победа с 1:0 от столичния „Локомотив“.
Преди изиграването на XV кръг отборите на „Берое“ и „Левски“ имат еднакъв точков актив – 24, но „заралии“ са с предимство в преките двубои и заемат трета позиция във временното класиране.
Цветан Кръсев от Варна е главен арбитър на срещата. Лайнсмени ще са Диян Вълков от Варна и Илиян Капарашев от Велико Търново, а в близост до двете футболни врати ще бъдат разположени Станислав Ставров от Велико Търново и Борислав Колев от София. Четвърти арбитър е Веселин Мишев от София, дежурен делегат на БФС Неделчо Михайлов от София, а оценка на съдиите ще постави Любе Спасов от София
Дербито на кръга ще бъде под номер 94 в историята на „А“ група, като досега „беройци“ са записали 17 победи и 50 поражения, а 27 са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 95:171, в полза на „сините“.
През настоящия сезон възпитаниците на Петър Хубчев победиха „Левски“ в първия двубой, игран в Стара Загора, с 2:1. Последната победа на „беройци“ на стадион „Георги Аспарухов“ датира от 18 октомври 2009, когато „зелено-белите“ се наложиха с 1:0.