Калфин: Ще работя при пълна прозрачност

Политика

07-11-2014, 16:23

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Калфин: Лош вариант е да отидем на нови избори

Той се ангажира да настоява за увеличаване на коледните надбавки

"Ще работя при пълна прозрачност, даже обявявам на колегите конкурс и съм убеден, че в това министерство работата ще е най-прозрачна". Това каза вицепремиерът на социалната и демографска политика и социален министър Ивайло Калфин при приемане на поста от служебния вицепремиер Йордан Христосков, предаде БГНЕС.

Калфин увери, че в работата му най-важното ще са резултатите, защото това, което се случва в социалното министерство засяга всички и хората трябва да разберат, че имат дългосрочна перспектива.Христосков връчи на Калфин проект за стабилизиране и реформа на пенсионната система. Вицепремиерът и социален министър подчерта, че амбиция на новото правителство е да се подготви цялостна дългосрочна програма за пенсионна реформа. Той не пожела да посочи конкретни приоритети, по които ще работи и си остави една седмица да се запознае със състоянието на нещата.

Единственото, което се ангажира Калфин, да продължи да настоява за коледни надбавки за пенсионерите, но уточни, че ще трябва да види дали бюджетът може да позволи това и какви са възможностите в НОИ. За коледните добавки ще говорим тепърва, каза Калфин.За идеята на АБВ за почасова ставка, социалният министър поясни, че първо ще трябва да се приеме механизъм за преминаване към минимално почасово заплащане.