Локо (Пд) винаги е трудна летва за прескачане от Лудогорец

Черно-белите имат две победи и едно реми срещу най-силния отбор у нас в момента

След тежката загуба с 0:4 в Базел отборът на Лудогорец се връща към реалността на „А“ група. И отборът срещу който разградчани трябва да излязат е Локомотив (Пд).

По ирония на съдбата Локо (Пд) се оказва за сетен път лакмус за състоянието на „орлите“. И винаги трудно летва за прескачане от страна на Лудогорец.

В началото на техният поход към покоряването на „А“ група и далеч преди евроучастията имаше един домакински мач на Лудогорец в Каварна тъкмо с пловдивските локомотивци. Това бе дебютът на „орлите“ в елита в първия кръг на шампионата 2011/2012.

Лудогорец домакинстваше на стадиона на Калиакра в Каварна поради реконструкция на „Лудогорец Арена“. Срещата беше много напрегната и завърши 0:0. В 65-ата минута на мача Здравко Лазаров - Електричката вкара гол за Локо (Пд) след центриране на Сержиньо, но асистентът на главния съдия Станислав Тодоров даде сигнал за спорна засада.

И като че ли този двубой повлече крак на мачовете между двата отбора. От тогава срещите между Лудогорец и Локо (Пд), независимо къде се играят, винаги протичат оспорвано. Същия сезон след въпросния мач в Каварна черно-белите победиха Лудогорец с 1:0 на Лаута.

Така смърфовете се превърнаха в единствения отбор в „А” група, срещу когото новият шампион не успя дори да отбележи гол през сезона.

През сезон 2012/2013 воденият тогава от Стефан Генов отбор на Локомотив загуби в Разград с 0:1 с гол чак в 88-ата минута, и то паднал след щастлив рикошет след изпълнение на корнер.

За Купата на Бълтария на полуфиналите през пролетта на 2014 година Лудогорец едва отстрани Локо(Пд), независимо че „смърфовете“ бяха във финансова и игрова криза. В първия полуфинал в Разград Лудогорец спечели с 2:0, а на „Лаута“ във втория мач Локо би с 1:0 с гол на Мартин Камбуров от фаул. В 87-ата минута Камбуров пропусна дузпа, която можеше да доведе втория мач до продължения и изпълнение на дузпи  в които нищо не се знаеше.

И ето сега, след тежката загуба на Лудогорец в Базел, трябва да посрещне на „Лудогорец Арена“ своя неудобен съперник в „А“ група Локомотив(Пд). Интересно ще бъде да се види как ще се получи при разградчани преливането от мисълта за Шампионска лига към „А“ група. Дали ще си го изкарат на своя неудобен съперник или ще изпитат обичайните затруднения от тях.