Москов няма да вдига здравните вноски

В края на 2015 година всеки български гражданин ще има електронна карта

Не се чувствам част от никакъв проект. Това заяви новият здравен министър Петър Москов пред Люба Кулезич по Нова телевизия.

По ресор „Здравеопазване” първата стъпка е въвеждането на електронното здравеопазване, каза новият здравен министър. Техническа готовност има в рамките на шест месеца, но заради закона времето ще е по-дълго. „Мой ангажимент е в края на 2015 година всеки български гражданин да има електронна карта и да се знае какво се случва с неговите пари, давани за здраве”, подчерта Москов. И обеща да не вдига здравните вноски.

„Мисля, че в България има доста малко хора, които могат да раздават морални присъди – кой олигарх зад кого стоял в това правителство, което казва г-жа Мария Капон. Факт е обаче, че това мнозинство вади от управлението ДПС и всяка една от партиите, които стояха зад модела КОЙ”, сигурен е Москов.

Попитан защо вчера отправи въпрос към Делян Пеевски: „А сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?”, новият здравен министър отговори: „Да приемем, че ми беше пред погледа”. И продължи – заради новото правителство Реформаторският блок вероятно ще бъде ударен, защото много от избирателите ни не виждат как в това управление ще се реализират съюзите, необходими за важните промени – например в правосъдите. Засега нито една от основните политически граници на Блока не е поставена на компромис, подчерта Москов пред Кулезич.

„Не излъчвам омраза, по-скоро тъга – заради това, което ни предстои. Към модела „КОЙ” изпитвам студено чувство – той трябва да бъде рязан”, каза здравният министър. А ако разберете, че не участвате в отбор за битка с мафията, какво ще направите – на този въпрос Петър Москов припомни, че в програмната декларация са разписани нещата, които ще са важни за „преборването на мафията”. Досега нямам сигнал, че в сегашното мнозинство няма желание да се изпълнят тези неща, които ще променят България.