„Усмивка” търси дарители на блокчета и флумастери

Кампанията е по повод Международния ден на толерантността

По повод Международния ден на толерантността, който се чества на 16 ноември, Сдружение „Усмивка“ -Бургас организира кампания за набиране на материали за рисуване. Всеки, който желае може да дари блокчета, скицници, картон, цветна хартия, пастели, флумастри, пластелин, глина, водни и темперни бои, линийки ,ножички, тиксо, лепило.
Материалите ще бъдат предоставени в подкрепа и на новооткритата Арт- работилница в МБАЛ Бургас. Целта е чрез изкуството и арт-терапията да се даде възможност на малки и големи пациенти да преживяват по-спокойно и приятно престоя си в болничното заведение.
Сдружение „Усмивка” отправя призив към всички бургазлии да се включат в кампанията под надслов „Толерантността- хармония в многообразието“, която стартира тази седмица и ще продължи до 15.11.2014г.
Всички необходими материали за рисуване – блокчета, скицници, картон, цветна хартия, пастели, флумастри, пластелин, глина, водни и темперни бои, линийки, ножички, тиксо, лепило можете да занесете на адрес – гр. Бургас ул.“Славянска“ №4 от понеделник до петък от 8.30 часа до 17.30 часа.
С Резолюция 51/95 от 12 декември 1996 г. Общото събрание на ООН обяви 16 ноември за Международен ден на толерантността като следствие от приетата от ЮНЕСКО Декларация за принципите на толерантността.
„Толерантността е уважение, приемане и оценяване на богатото многообразие на културите на нашия свят, на нашите форми на изразяване и начини на човешкото битие. Тя е синоним на знания, отвореност, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията.”
Днес, имайки предвид глобализацията, мобилността и взаимозависимостта в съвременния свят, толерантността ни е необходима повече от всякога, защото тя помага на обществата да преодолеят наслояваните предразсъдъци и негативните стереотипи. Толерантността е основата на взаимното уважение и разбиране.
Нека не само в този ден, а и всеки ден се радваме на многообразието, защото всички живеем с една и съща надежда – да завещаем на децата си един по-добър свят, в който ще творят свободно и без страх, свят - основан на уважението и взаимопомощта.
Тя е качество и изкуство, което трябва да се възпитава и развива, защото активната толерантност започва у всеки от нас, всеки ден. Толерантността е средство за борба с омразата, с невежеството, с разделението на „ние” и „те”.
Очакваме Ви! Всички ние можем да бъдем част от голямото толерантно семейство на Сдружение „УСМИВКА“, защото уважението и съпричастността трябва да бъдат част от нашето ежедневие!
За повече информация: 056/ 84 02 08 : 0887 395 403