Правим секс само за кеф

Децата ще се раждат инвитро

До 2050 г. сексът ще е само за кеф, а не за създаването на бебета. Това смята 91-годишният проф. Карл Джераси, бащата на противозачатъчното хапче, цитиран от в. „Сънди телеграф", пише "Всеки ден".

 Според известния учен, който е роден във Виена от баща българин и майка виенчанка, до 2050 г. бебетата в западния свят ще се раждат след инвитро процедури. Тогава неговото хапче ще стане излишно, тъй като мъжете и жените първо ще замразяват своя генетичен материал, а след това ще се стерилизират. Новата тенденция ще сложи край на абортите и няма да има деца, които да са непланирани, прогнозира проф. Джераси.

 Напредъкът в лечението на стерилитета ще кара все повече двойки да прибягват до инвитро оплождане, дори да нямат проблеми. Ще се появи и поколението „маняна" (от исп. „утре"), които ще са спокойни, че родителството може да бъде отлагано без последствия. Тези по-възрастни родители може да имат дори по-здрави деца, тъй като техните яйцеклетки и сперматозоиди ще са по-млади.

 В бъдеще 20-годишните жени първо ще замразяват яйцеклетки, за да правят кариера и да търсят подходящ партньор. Дори и да нямат проблем, те все повече ще избират инвитро процедурите за зачеване заради напредъка на генетичния подбор, прогнозира проф. Джераси.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"