Несебър с нов инфраструктурен проект за лятото

Туризъм

10-11-2014, 10:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Звезда от „Под прикритие” омагьоса несебърски ученици

Кръгови движения и разширени улици за улеснение на автопотока

Кметът на община Несебър Николай Димитров инспектира на място строително-монтажните дейности по реконструкцията и разширението на пътна връзка от входа на Несебър до кръгово кръстовище със Слънчев бряг. 

Проектът предвижда да се изградят две платна с широчина по 7 метра в двете посоки и разделителна ивица между тях, като пътят е собственост на община Несебър и се финансира от бюджета й.

Предвижда се изграждането на две кръгови кръстовища на подходите към ж.к.”Черно море” и предвидените такива по ЗРП КК „Слънчев бряг-запад” с цел повишаване безопасността на движението. До момента вече е изградено едното от тях, а по другия пътен възел се работи усилено.

Кръговите кръстовища се изграждат с цел облекчаване на ляво завиващите и понижаване на скоростта по главната входно-изходна артерия за гр.Несебър и к.к.Слънчев бряг.  Дясното платно се изгражда в трасето на съществуващия път, а разделителната ивица и лявото платно ще са изцяло нови. Ще се поставят тротоари от двете страни, ще се изгради велоалея от страната на дясното платно, а разделителната ивица е предвидена за озеленяване.