БДЖ с ново ръководство

Владимир Владимиров се връща на поста изпълнителен директор

Днес беше проведено първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, на което бяха разпределени функционалните задължения на всеки един от тях, съобщиха от пресцентъра на холдинга.
След направени обсъждания Съветът на директорите избра за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Филип Алексиев.

За изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД беше избран Владимир Владимиров. Владимиров е завършил специалностите „Международни икономически отношения” и „Финансов мениджмънт” в УНСС – гр. София. Притежава магистърски степени по „Бизнес администрация” от Виенския икономически университет и Moore School of Business към Университета на Южна Каролина, САЩ. Член е на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители (АССА) в Лондон и има придобита степен „Сертифициран счетоводител”.

През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов и изпълнителен директор в няколко български компании.

През периода м. октомври 2009 г. – м. април 2013 г. Владимир Владимиров е изпълнявал  длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Основните му отговорности по това време са свързани с провеждането на реформите в холдинга и двете дъщерни дружества.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"