Стара Загора представя туристическите си обекти в чужбина

„Античното наследство на Тракия“ вече бе изложено в Италия, а от утре и в западната ни съседка

Община Стара Загора, заедно с Нова Загора и Раднево, представи туристическите обекти, свързани с културно-историческото наследство от праисторията и античността на територията на общината, в рамките на XVII „Borsa Meditеrranea Del Turismo Archеologico“. Изложението, което е специализирано за археологически туризъм, се проведе в гр.Пестум, Италия.
Община Стара Загора се представи с рекламно-информационни материали изготвени по проект „Античното наследство на Тракия“, на обща изложбена площ с градовете София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.
Участието на Община Стара Загора във форума, който се проведе в периода 30 октомври – 2 ноември, е във връзка с реализацията на проекта, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007–2013 г. и ангажимента да бъде осигурена устойчивост на проекта, чрез повторно участие в планираните туристически изложения, в рамките на 1 година след края на проекта.
„Borsa Meditеrranea Del Turismo Archеologico“ е изложение посветено на археологическото наследство и културно-исторически туризъм. Провежда се в провинция Салерно, в близост до Археологически парк Пестум и Национален археологически музей Пестум. Участници в изложението са представители на туристически организации, музеи, сдружения на археолози, учебни заведения от Италия, чуждестранни изложители – Индия, Аржентина, Йордания, Гърция, Турция, Азербайджан и др., общо над 100 организации от различни страни.
В периода 13 – 16 ноември 2014 Туристически информационен център към Община Стара Загора ще представи възможностите за туризъм в общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево на туристическото изложение “ Philoxenia 30th International Tourism Exhibition “ в град Солун, Гърция, като част от реализацията на проекта „ Античното наследство на Тракия“.