Заря и 300 бултраси на юношески мач в Коматево (СНИМКИ)

Ботев е на полуфинал за Купата на БФС при набор 99 след 2:1 срещу Славия

Ботев е на полуфинал за Купата на БФС при набор 99! В мач от четвъртфиналите на турнира "жълто-черните" победиха с 2:1 столичния Славия и по този начин детронираха шампиона от Републиканското първенство.

В герой за ботевистите се превърна Милен Златков, който вкара гол и асистира за второто попадение във вратата на "белите".

Въпреки делничния ден, бултрасите изпълниха заканата си и бяха изпълнили до краен предел трибуните на естествения терен на базата в "Коматево".

Освен подкрепата си по време на цялата среща, "жълто-черните" привърженици бяха подготвили и специална заря, която пуснаха в началото и края на двубоя. Над 300 зрители станаха свидетели на изключително здрав и равностоен двубой, в който нито един от двата тима не отстъпваше в единоборствата.

Жълто-черните откриха резултата чак в 53-ата минута. Милен Златков получи пас зад гърба на "бялата" отбрана от Сонер Полат и с хладнокръвен удар прати топката в мрежата на гостите за 1:0.

Радостта на ботевистите обаче бе кратка и само 7 минути по-късно "белите" изравниха. Софиянци получиха право да изпълнят свободен удар встрани от вратата на Ботев, а играч на гостите прати топката право във вратата, вкарвайки за 1:1.

В 77-ата минута публиката на базата в Коматево избухна за втори път. Милен Златков получи топката по дясното крило и центрира, получи се лек рикошет и кълбото попадна право на крака на Мартин Татаров, който от движене прати топката в мрежата за 2:1.

По този начин Ботев класира втори тим за полуфиналите на турнира. През изминалия уикенд и набор 2001 на "канарчетата" достигна до тази фаза след успех с 9:0 над бургаския Черноморец.

Жребият и мачовете за полуфиналите при двата набора са през месец март на 2015 година.