Промени в движението в столицата заради Нощта на театрите и ремонти

Метрото ще работи до 1 часа през нощта

Градски транспорт с удължено работно време и ремонти очакват столичани през двата почивни дни. Линиите на масовия, градски транспорт, които стигат в близост до театри, ще превозват пътници до 1:00 часа през нощта. Освен това ще има промяна в маршрутите на някои линии заради три ремонта в столицата.

Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност каза пред „Дарик”, че само част от линиите ще работят с удължено работно време заради Нощта на театрите: „Това са трамвайни линии 5, 7, 10 и 20; тролейбусни линии 1, 9 и 11; автобусни линии 280 и 604. Включително и метрото ще работи до 1 ч."

Заради три ремонта в града ще се наложи промяна в маршрутите на някои линии от масовия градски транспорт.
„Ще се наложи затваряне на ул. Филип Аврамов" за окончателно асфалтиране. Пори това положени ще се променят маршрутите на автобусни линии 213 и 113, които ще минават по ул. „Свето преображение". Друг ремонт, който предстои в събота и неделя, е извеждането на релсовия път в участъка между „Бъкстон" и „Княжево". За целта е предвиден временен автобус, който да обслужва гражданите. Иначе маршрутите на трамвайни линии 4 и 5 се скъсяват до трамвайно ухо Бъкстон, а 11 и 12 се скъсяват до трамвайно ухо Овча купел. Другият строителен обект, който ще се извърши събота и неделя, е изграждане на водопровод по ул. „Адам Мицкевич" и ще се наложи промяна в маршрутите на автобусни линии 82 и 108. Единият ще се движи по ул. „Кукуш", а 102 - по „Адам Мицкевич", добави Деспотов.