Крисия е втора на Евровизия

"Планетата на децата" стигна второ място със 147 точки сред останалите 15 песни

Крисия Тодорова заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови са на второ място на детската Евровизия в Малта.

Изпълнението на Крисия, Хасан и Ибрахим “Планетата на децата” безспорно е едно от най-добрите, които зрителите чуха тази вечер в най-голямата концертна зала в столицата Ла Валета.

То стигна второ място със 147 точки сред останалите 15 песни на другите държави участнички.

Конкурса спечели представителят на Италия със 169 точки песента "Вашата първа голяма любов" - музиката е обикновена, Винченцо Кантиело я изпълнпват добре. За тях са гласуваха най-много държави.

„Обичам ви толкова много, благодаря ви”, каза 10-годишната Крисия след изпълнението си.

Времето за гласуване беше само 15 минути и започна секунди след последното изпълнение на тийнейджърката Юлия от Холандия.

Крайният резултат се оформи от вота на зрителите, останалите 30% са гласовете на журито, които са оценили децата в петък вечерта по време на генералната репетиция за конкурса.

Хърватска, Кипър и Сърбия дадоха на Крисия, Хасан и Ибрахим максималния брой точки - по 12, от Беларус, Грузия, Украйна, Черна гора и Малта - по 8 точки, от Швеция, Словения и Италия - по 10 точки, България даде най-много точки - 12, на Елизабет Даниелян от Армения.

Това е най-доброто ни предстваяне на песенния конкурс, който тази година се проведе за 12-и път.

Мелодията на „Планетата на децата” звучи като саундтрак към филм. Евгени Димитров и колегите му от „Ку-ку бенд” пишат музиката. Текстът е на талантливата Крисия, а Ивайло Вълчев, един от отговорните сценаристи в “Шоуто на Слави”, само го дообработва.

Последният път, когато България участва в детската Евровизия, е през 2011 г. в Ереван. Там Иван Иванов изпя песента “Супергерой”.