Кметът инспектира спортна зала "Колодрума"

Община Пловдив води преговори с правителството да заложи 8 млн. в републиканския бюджет

Пловдивският кмет Иван Тотев ще инспектира дне спортната зала „Колодрума”. В края на мандата на служебното правителство бяха отпусанти близо 5 милиона и 600 хиляди лева за този обект.

Ремонтните дейности по многофункционалната зала Колодрум в Пловдив трябва да бъдат подновени днес. Това заяви за Дарик радио кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му първо трябва да се монтират въздуховоди за вентилационната система из цялата зала, след което ще се продължи с останалата работа. В момента община Пловдив води преговори с правителството да заложи 8 млн. в републиканския бюджет за 2015-та година, за довършването на залата.

Според кмета парите ще бъдат достатъчни за завършване на обекта, но е нужно да са предварително заложени в бюджета, за да не се налага отново да бъде прекъсвано строителството.

 Кметът е възложил и заснемане на пространството около залата, за да може да бъде проектиран и паркинг. Той трябва да бъде изграден с общински пари и стойността му ще варира между 2.5 и 3 млн. лева.

Досега са инвестирани 28 милиона лева в изграждането на спортния обект. Ако допълнителните средства бъдат отпуснати, спортната зала „Колодрума” ще бъде завършена след шест месеца.