Зам.-кметът Атанасова: БЧК помага на много хора в нужда

Мисия София

18-11-2014, 13:39

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК ще представи резултатите от изпълнението на проекта „Улицата не е дом – samusocial за София”

Столична община и БЧК осъществиха съвместен проект за помощ на бездомни

Българският червен кръст помогна на много хора, които изпадат от социалния живот. Това коментира заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова по време на съобщаването на резултати от програмата „Улицата не е дом-samusocial за София", предаде „Фокус”.
„Освен, че разкрихме два кризисни центъра, които работят през зимния сезон с общ капацитет от 170 места, всяка вечер след 21:00 часа, имаше мобилни групи, които обикалят местата, където скитниците търсят покрив .Много от бездомниците са отказвали да приемат помощта ни. Когато изпадне такъв човек не бива да допускаме това да се случи. Ние отново ще продължим работата си, защото зимата чука на вратата ни”,обясни Атанасова.

„С водещата роля на Столична община действително за 1 година реализирахме проекта и той ни даде възможности, които тепърва ще реализираме. Беше ни дадена възможност да разберем защо хората са на улицата и заедно със Столична община и samusocialnInternational да ги насочваме и помогнем”, коментира след това и председателят на БЧК Христо Григоров.

„Дълбоко вярвам, че това няма да бъде експеримент, който ще приключи. За съжаление, все повече хора виждаме да бъркат в кофите и да имат нужда от помощ”, допълни той, като благодари за активността и финансовата подкрепа на Френското посолство..