Набират доброволци за „1 килограм доброта“

Кампанията ще се проведе на 29 и 30 ноември

„Никой не може да прави всичко, но всеки може да направи по нещо“ – защо не и да дарите своето време за благородната кауза за осигуряване на прехрана на хилядите нуждаещи се, които живеят на и под прага на бедността у нас?, апелират от Българска хранителна банка.

Българската хранителна банка събира, разпределя и доставя дарения под формата на пакетирани храни на гладуващи деца, възрастни, социално слаби семейства и пострадали от природни бедствия. Кампанията „1 килограм доброта“, която се провежда в големите търговски вериги, ще има своето второ издание в края на месеца, като за успешното й реализиране БХБ се нуждае от подкрепата на доброволци – индивидуални, корпоративни, организирани.

„В първото издание на кампанията, проведено на 31 май и 1 юни 2014 г., бяха събрани над 4 200 кг храни, като в акцията се включиха 140 доброволци – казва изпълнителният директор на БХБ, Цанка Миланова. – Предстоящата инициатива ще се проведе в по-голям брой търговски обекти, което ни  ангажира с осигуряването на повече доброволци. Необходими са ни поне 220 доброволци в София. По този повод отправяме покана за включване до наши редовни доброволци, доброволци, участвали в първото издание на кампанията, корпоративни доброволци, организирани групи на спортни клубове, училища и др.“

Заявяването на желание за доброволстване е лесна процедура благодарение на създадената онлайн форма, в която всеки може да отбележи своите предпочитания за  смени, обекти и удобно време. Ако сте решили да подпомогнете каузата на БХБ по този начин, посетете http://bit.ly/1oqOoW6. С всеки записал се доброволец се поддържа активна он-лайн комуникация с организационна информация. БХБ предлага и възможност за включване в обучение за умения за представяне и продажби, което ще се проведе на 21 ноември от мениджър обучения на Монделийз България.