Днес решават дали Малката Рижа остава в психодиспансера

Психиатри се събират днес, за да решат съдбата на Малката Рижа. Той ще премине през обстоен преглед и психотест, който ще установи дали има нужда от специализирани грижи и по-продължително лечение. 27-годишният Симеон Стоянчов е наркозависим и страда от личностно разстройство. Поне такава е временната му диагноза. Може да се окаже обаче, че той има по-сериозно заболяване. Ако медиците преценят, Малката рижа може да прекара доста време в психодиспансера.
Симеон Стоянчов бе настанен принудително в клиниката преди три дни, след като нападна за пореден път възрастен мъж на улица в комплекс „Меден рудник”. Известният и криминално проявен бургазлия бе настанен в Центъра за психично здраве в Бургас в неделя за едно денонощие. Междувременно обаче Районният съд удължи предстоя му там с 48 часа заради влошаване на състоянието му. Лекари отказаха да коментират какво е наложило удължаването на принудителната мярка, но според запознати той е изпаднал в абстиненция.
Постановлението на Районната прокуратурата за извършване на незабавна проверка във връзка с неадекватното поведение на Стоянчов е било издадено на 12 ноември. Проверката е разпоредена заради видимо нестабилното психическо състояние на Симеон, заради което той бе арестуван няколко пъти през последния месец.