Пуснаха Малката Рижа срещу 3 000 лв. гаранция

Съдът се смили, прати го да гледа болен роднина

Симеон Стоянчов-Малката Рижа, който бе арестуван миналата седмица за хулиганство вече е на свобода. Той бе освободен от съда срещу парична гаранция в размер на 3 000 лева. Решението на магистратите бе оповестено преди малко от пресцентъра на Бургаския окръжен съд.

Съдът се смили над Симеон Стоянчов и го освободи от ареста с мотива, че той трябва да се грижи за влошеното здравословно състояние на член от семейството си.
Малката Рижа бе прибран в ареста, след цяла серия екшъни, които разигра. Той първо бе засечен от полицаи да кара автомобила си,надрусан с наркотици, а само няколко дни по-късно опита да пребие шофьор на пътя. Рижата побеснял, че мъжът му пресякъл пътя и хукнал да го гони с колата си.
Хулиганът вече получи една присъда - 8 месеца пробация за наркотиците зад волана. А сега го чака процес и за хулиганство.
Днес Симеон Стоянчов разказа своята версия за случилото се и заяви, че не е извършил това, в което е обвинен. Единственото, което не отрече беше, че е имало словесен спор, но категорично посочи, че не е имало физическа саморазправа.
Държавното обвинение се противопостави на искането като пледира, че деянието, за което е привлечен да отговаря представлява тежко умишлено престъпление, осъществено при условията на опасен рецидив и съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението на Бургаския окръжен съд е окончателно.